Info

Kitsune on improsarjakuva, joka tarkoittaa sitä, että piirtäjät voivat jatkaa aina omalla vuorollaan sarjakuvan juonta uuteen suuntaan.
Kitsune taipuu kitsunet, kitsuneiden, kitsuneilla, kitsuneissa, kitsuneita jne.

KITSUNEIDEN HISTORIAA MYTOLOGIASSA

Kitsunet ovat taruolentoja, jotka tunnetaan eri nimillä mm. Japanissa, Kiinassa ja Koreassa. Sana kitsune tarkoittaa kettua japaniksi myös yleisesti. Kitsunet kuvataan sekä hyvinä, että pahoina henkinä. Toisinaan ne keppostelevat, tahtovat pahaa tai viettelevät ihmisiä ottamalla ihmishahmon ja toisinaan ne tuovat onnea tai ovat uskollisia ystäviä, kumppaneita ja rakastajia. Japanissa kitsunet yhdistetään Inariin, joka on Japanissa hedelmällisyyden, riisin, maatalouden, kettujen, teollisuuden ja maallisen menestyksen kami (eräänlainen henki tai jumalolento). Valkoiset ketut kuvataan usein Inarin sanansaattajina ja lähettiläinä.

KYLÄ

Kitsuneiden kylä sijaitsee Japanissa, piilossa syvällä metsässä, Kitsunet ovat asuttautuneet vanhoihin, hylättyihin Inarin temppeleihin ja lähialueelle metsään. Kylän laidoilla on sisäänkäyntien molemmin puolin valkoiset kettupatsaat vartioimassa kylää. Kitsuneilla on oma kulttuurinsa ja ne ovat suojelevat tarkoin olinpaikkaansa muiden olentojen suhtautumisen vuoksi.

VOIMAT

Improsarjakuvassa kitsuneilla voi olla vapaasti voimia tietyissä rajoissa, esimerkiksi kuolemattomuus ja muut hahmosta täysin ylivoimaisen tekevät voimat ovat kiellettyjä. Perinteisten elementtien (maa, tuli, vesi, ilma) lisäksi valittavissa on muitakin elementtejä (esim. sähkö, jää) ja taitoja (esim. parantaminen, lentäminen).
Hahmojen voimat menevät häntien mukaan, mitä useampia häntiä hahmolla on sitä useampia eri voimia tämä voi käyttää (kolme häntää = kolme voimaa jne). Kitsuneilla häntiä on yleensä maksimissaan yhdeksän kappaletta ja voimien lisäksi hännät kertovat hahmon iästä, viisaudesta ja voimakkuudesta. Yhdeksän häntäinen kitsune olisi siis hyvin vanha. Tämän sarjakuvan kitsunet saavat uuden hännän n. kerran 50 vuodessa, yhdeksänhäntäinen kitsune voi siis olla jopa yli 450 vuotias.

KETUN ALALAJIT

Kitsunet muistuttavat perinteisesti ulkonäöltään aina kettua, pohjalla ei kuitenkaan tarvitse olla perinteinen punakettu. Muita ketun alalajeja ovat:

- Napakettu (naali)
- Bengalinkettu
- Blanfordinkettu (mustatäpläkettu)
- Kaamakettu
- Korsakki (arokettu)
- Kit fox (ei suomenkielistä termiä)
- Pale fox (ei suomenkielistä termiä)
- Hiekkakettu
- Punakettu
- Kissakettu (preeriakettu)
- Tibetan sand fox (ei suomenkielistä termiä)
- Fennekki (aavikkokettu)

Ulkoasu © M Layouts, otsikkokuvan tekstuuri © Sirius-sdz