Valikko:

Ginga Nagareboshi Gin
Tarina
Anime
Manga
Tiesitkö, että..?

Ginga Densetsu Weed
Anime
Manga
Sukupuu
Tiesitkö, että..?

Ginga Densetsu Weed: Orion
Manga

Ginga: The Last Wars
Manga

TARINA

Huom! Tekstissä esiintyy spoilereita!

Osa 1 (Akakabuto)Mangan alussa kerrotaan siitä, miten hirviökarhu Akakabuto hallitsee vuoria eivätkä ihmiset uskalla liikkua alueella. Erityisesti perehdytään Daisuke-nimiseen poikaan, jonka vanhemmat pitävät vuorilla laskettelukeskusta ja joiden koira Fuji, on entinen karhukoira ja saa heti tarinan alussa kolme pentua joista yksi on hopeanharmaa, tiikeriraitainen Gin. Pentujen isä on karhukoira Riki, jonka isäntä on arvostettu koirien kouluttaja ja metsästäjä Gohē Takeda. Gohē valitsee Ginin pentueesta koulutettavakseen ja Daisuke ei ole kovin innostunut asiasta aluksi. Gohēn kunnon heikentyessä Daisuke alkaa kuitenkin kouluttaa Giniä ja heillä on yhteinen päämäärä - tappaa Akakabuto, joka heitti Ginin isän, Rikin, rotkoon taistelussa.

Myöhemmin Gin ja Daisuke kuitenkin törmäävät villikoiralaumaan ja Gin tuntee voimakasta halua lähteä näiden mukaan, tällöin hän saa kuulla, että koirat keräävät urheita sotureita taistelemaan Akakabutoa vastaan ja Gin jättää kotinsa ja liittyy villikoiriin. Lisäksi Gin on varma, että villikoiralauman johtaja on hänen isänsä. Tämä vain on valitettavasti menettänyt muistinsa. Koirat matkaavat halki Japanin etsimässä uroita, jotka ovat valmiita uhraamaan henkensä yhteisen hyvän puolesta. Useat näistä liittyvät mukaan Ginin oikeudenmukaisuudesta vaikuttuneina.

Gin kasvaa matkan aikana hurjasti ja voittaa pian kaikkien luottamuksen johtajan roolissa. Kun viimeinen taistelu viimein lähestyy, Riki saa muistinsa takaisin ja ymmärtää Ginin olevan hänen poikansa. Kun kaikki muut karhut on kaadettu ja jäljellä on enää vain Akakabuto, Riki opettaa Ginille salaisen erikoisiskun, jolla Ginin onnistuu viimein tappaa Akakabuto. Riki saa itse taistelussa surmansa puolustaessaan myös Akakabutoa tappamaan tullutta isäntäänsä Gohēita ja Ginistä tulee lauman johtaja.

Osa 2 (Sudet)Sen jälkeen, kun Akakabuto on kukistettu lopullisesti alkaa mangassa niin sanottu susiosa. Tämä osa ei kuulunut ilmeisestikään Takahashin alkuperäiseen suunnitelmaan, vaan oli jatketta tarinalle kustantajien pyynnöstä.

Toisin kuin animessa, mangassa Rikin opettama Zetsu Tenrou Battouga-hyökkäys on susilta opittu isku, ennen kuolemaansa Riki ehtii varoittamaan Giniä käyttämästä tätä erikoishyökkäystä enää uudelleen, mutta tieto on kantautunut jo Fuji-vuoren uumenissa majailleelle viholliselle.

Satoja vuosia sitten ihminen oli kääntynyt susia vastaan ja ajanut nämä lähes sukupuuttoon, mutta pienen osan onnistui paeta turvaan. Nyt sudet aikovat kostaa ja yksi susista, Retsuga, uskoo Ginin olevan yksi heistä, mutta ei onnistu vakuuttamaan muita. Silti susia lähtee etsimään Giniä tappaen samalla Billin, Bemun ja vieden Hakuroun toisen etujalan, kun nämä eivät paljasta johtajaansa. Viimein heidän onnistuu kidnapata Cross ja tämän pennut saadakseen Ginin luokseen.

Tarinan edetessä pidemmälle paljastetaan, että battouga on susien salainen taistelutekniikka, jonka kahdeksan osaa ovat shuu, zan, ran, geki, metsu, retsu, sai ja zetsu. Zetsu on tekniikoista suurin ja susien palatsissa ei ole ketään tämän taitajaa. Sudet haluavat myös tietää keneltä Gin on tekniikan oppinut ja Rikin tullessa puheeksi kerrotaan Fuuga-nimisestä sudesta.

Fuuga, Retsugan isä, joka oli syntynyt ja kasvanut noidutussa metsissä, mutta muiden susien tapaan se ei halunnut kostoa, joten se pakeni salamurhaajat kannoillaan. Kun se pakonsa aikana jäi saarretuksi, Riki ilmestyi auttamaan sitä. Riki teki Fuugaan niin suuren vaikutuksen oikeudenmukaisuudellaan, että se opetti salaisen hyökkäyksensä tälle.

Giniä koetellaan monilla vaaroilla ja useita Siriuksen sotureita kaatuu. Myös Oun lauma haluaa kostaa tapettujen sotureidensa puolesta, mutta tällöin selviääkin, että syylliset kuuluvat toiseen susiryhmään.

Samalla paljastetaan enemmän susien historiasta ja tarusta, joka kertoi siitä miten susien kuninkaan täytyi tehdä päätös välttyä sukupuutolta ja perustaa kuningaskunta maan alle, mutta luola, jonne mahtuisi n. 300 sutta oli Jaryyki-nimisen hirviön pesä ja vain hirviön tappamalla he voisivat jäädä sinne. Niinpä kuningas määräsi kahdeksan rohkeaa soturia johtamaan hyökkäystä, nämä olivat Siriuksen kahdeksan ensimmäistä soturia. Pitkään kestänyt taistelu päättyi lopulta hirviön kuolemaan ja jäljellä oli enää vain muutamia susia, jotka Jaryykin lihaa syömällä saivat omituisia voimia.

Susien kuningas pelasti jopa vihollislaumansa sukupuuton partaalta kutsumalla nämä luoliin, mutta vihollislauma nousi myöhemmin kapinaan ja susien kuningaskunnasta jäljelle jääneiden täytyi etsiä Siriuksen kahdeksan soturia saadakseen maanalaisen valtakuntansa takaisin. Susien tarina saa kuitenkin päätöksensä imperiumin tuhoutumiseen ja uhka on tuhottu, Gin ja muut palaavat takaisin laumansa luokse ja osa susista seuraa heitä.

Viimeisessä luvussa näytetään jälleen miten ihmisten parissa sujuu, Daisuken vanhempien yrityskin luistaa jälleen, kun hirviökarhusta ei ole enää haittaa. Gohē sen sijaan on vakavasti sairas ja Gin pääsee jättämään kouluttajalleen viimeiset jäähyväiset.

Ulkoasu © M Layouts