Valikko:

Ginga Nagareboshi Gin
Tarina
Anime
Manga
Tiesitkö, että..?

Ginga Densetsu Weed
Anime
Manga
Sukupuu
Tiesitkö, että..?

Ginga Densetsu Weed: Orion
Manga

Ginga: The Last Wars
Manga

Sarjat

Tietoa sarjoista melko yleisellä tasolla. Kattavammin tietoa löydät esim. Gingapediasta.(1983-1987)

Ginga Nagareboshi Gin kertoo tiikeriraitaisesta akitasta, jonka tulevaisuus on ennalta määrätty, Giniksi ristityllä pennulla on edessään kunniakas ja lyhyt elämä karhukoirana – tai näin oli ainakin ajateltu. Ginin pentueen isän uskotaan menehtyneen taistelussa hirviökarhu Akakabutoa vastaan ja Rikin omistaja, paikallinen metsästäjä ja karhukoirien kouluttaja Gohē Takeda ottaa Ginin rankkaan ja vaativaan koulutukseen. Takedan kunnon heikentyessä Ginin pentueen emon, Fujin, perheen poika jatkaa Ginin koulutusta ja vannoo yhtälailla kostoa Akakabutolle, joka kylvää pelkoa ja kuolemaa vuorilla.
Sattumien kautta Gin törmää vuorilla elävään villikoiralaumaan, joka herättää sen uteliaisuuden ja kuullessaan näiden etsivän koiria taistelemaan Akakabutoa vastaan Gin päättää hylätä elämän lemmikkinä ja liittyä villikoiralaumaan. Giniä aliarvioidaan paljon tämän nuoren iän vuoksi, mutta se osoittaa muille olevansa jotakin paljon suurempaa kuin pieni pentu.

(1999-2009)

Ginga Densetsu Weed jatkaa tarinaa reilulla aikahypyllä. Tarinan keskiössä on Ginin poika Weed, joka lähtee etsimään isäänsä ja koirien paratiisia emonsa Sakuran menehtyessä sairauteen. Päästessään perille Ōuun, pentua odottaa perillä täydellinen kaaos. Koirien paratiisia uhkaavat toinen toistaan suuremmat vaarat ja ongelmat, joiden lisäksi Weed saa tietää isänsä olevan Japanin herruutta tavoittelevan Hōgenin vankina. Weed alkaa kerätä joukkoja auttaakseen isäänsä ja Ōun laumaa ja saa monia ystäviä ja liittolaisia, mutta joutuu myös taistelemaan monia vihollisia vastaan. Matkan aikana Weed kasvaa vahvemmaksi, oikeudenmukaisemmaksi ja aina vain enemmän tulevaan johtajan rooliinsa, jota hänen täytyy pitää yllä Ginin ollessa poissa kuvioista.

(2009-2014)

Orionin mainittiin jäävän tauolle 30. pokkarin jälkeen, mutta on mahdollista, että sarja ei enää jatku.
Ginga Densetsu Weed: Orion jatkaa Ginga-sarjan tarinaa ilman suurempaa aikahyppyä edeltäjäänsä. Tarinassa suuremmassa roolissa ovat tällä kertaa Weedin neljä pentua: Sirius, Rigel, Bellatrix sekä erityisesti tuittupäinen Orion. Ōussa vallitseva rauha järkkyy tulivuorenpurkauksen tuhotessa koirien paratiisin ja koirat joutuvat erilleen toisistaan. Huhut Ōun lauman tuhoutumisesta saavat vihollislaumat liikkeelle, Japanin herruutta havittelee tällä kertaa ninjakoiraklaani Kurohabaki liittolaisenaan ninjaklaani Nokizaru.

(2015-jatkuu)

The Last Wars on todennäköisesti viimeinen jatko-osa Ginga-sarjalle. Tarinaa edeltää tällä kertaa hieman pidempi aikahyppy ja Weedin pennut ovat jo kasvaneet isoiksi. Nostalgisesti tarina näyttäisi päättyvän samoissa merkeissä, joissa se alkoikin. Tarinan pääpahiksena on Akakabuton eloon jäänyt poika Monsoon, joka tarjoaa koirille kunnon vastuksen.

Ulkoasu © M Layouts