Copyrightit:

Kuvien copyrightit kuuluvat omistajilleen, kuvissa on heidän vesileimansa tai heidät on merkitty kuvan alle. Muiden kuviin on kysytty luvat. Minun ottamiani kuvia saa käyttää vapaasti, kuvissa lukee tällöin "Ginga Spiral".

FIGUURIT

Valmistaja: Bandai
Valmistusvuosi: n. 1986
Mitat: Vaihtelevat hahmokohtaisesti.
Jaetaan 1. sarjan figuureihin (pienet, keskikokoinen Gin, suuret) ja 2. sarjan figuureihin (pienet)

1. sarja

Ensimmäiseen sarjaan kuuluu 12 hahmoa, figuureita puolestaan on kolmea eri kokoa.

Pieniä figuureita on saanut Japanissa automaateista, joihin laitetaan kolikko ja takaisin saadaan muovinen pallo, joka sisältää figuurin ja pienen lappusen. Nykyään näitä palloja tai lappusia ei kulje kovin paljoa figuurien mukana. Pienten figuurien selkäpuolella on merkintä ©T/S T•T B.

Keskikokoisia figuureita on olemassa vain yhtä hahmoa, Giniä. Tämä figuuri on ollut mahdollista saada laatikosta isojen figuurien tapaan ja voi olla mahdollista, että se on ollut korvaamassa Akakabuto B-figuuria, joka puuttuu kokonaan isosta sarjasta. Keskikokoisissa figuureissa on takana merkintä ©T/S T•T

Suuria figuureita on saanut laatikoista ostaessaan samalla todennäköisesti jonkinlaisia suklaakaramelleja. Ainoastaan suurissa figuureissa on värinä myös sininen ja siniset figuurit ovat nykyään muita harvinaisempia ja hintavampia. Suurissa figuureissa on takana merkintä ©T/S T•T2. sarja

Toinen sarja on ilmestynyt oletettavasti 1. sarjan aikana tai sen jälkeen. Tätä sarjaa on ainoastaan pientä kokoa ja se on paljon ensimmäistä sarjaa harvinaisempi. 2. sarjan figuurit maksavat helposti koostaan huolimatta useita satoja.

2. sarjaankin kuuluu 12 hahmoa: Akatora, Chuutora, Benizakura, Bemu, Kisaragi, Uzuki, Hazuki, Minazuki, Madara, Smith, Kurojaki, sekä makaava Gin.


Lisätietoa figuureista

Mistä figuureita voi ostaa?
- Figuureita on usein huutokaupoissa (Huuto, eBay, Yahoo! Japan) joko yksittäisinä tai paketteina. Näiden lisäksi figuureita voi myös ostaa tällä hetkellä ainakin FutagoShopista, Urumista ja Ginga.fi -kaupasta.


Ovatko jotkut figuurit harvinaisempia kuin toiset?
- Ensimmäisestä sarjasta harvinaisia figuureja ovat Riki ja John, sekä siniset figuurit. Lähes kaikki 2. sarjan figuurit voisi luokitella harvinaisiksi niiden löytämisen vaikeuden ja hinnan takia, mutta erityisesti Kurojaki on havaittu harvinaiseksi.

Minkä hintaisia figuurit ovat?
- Figuurien hinnat nousevat salakavalasti kokoajan, vuosia sitten pieniä figuureita saattoi helposti saada alle 10 euron, nykyään hinta voi olla reippaasti yli 20 euroakin. Hinta riippuu pitkälti hahmosta ja koosta. 2. sarjan figuurit ovat helposti siinä 200-600 euron tietämillä.

Minkä värisiä figuureita on olemassa?
- Väreinä on ainakin valkea, hopea, pronssi, ruskea, tummanruskea (vain isot figuurit), sininen (vain isot figuurit). Jossakin voi nähdä keskustelua / kuvia vihreästä Gin-figuurista, mutta tämä kuuluu GNG-lautapeliin, ei figuurisarjaan.

Takaisin

Ulkoasu © M Layouts